Livebagger

Gedurende de expositie wordt er gebaggerd in de Nieuwe Vecht bij Berkum tussen de sluis het Nieuw Verlaat en de Ceintuurbaan. Kom gerust eens een kijkje nemen!

 Nieuwe Vecht

Video

Arthur de Beus over baggerwerkzaamheden Westerveldse Aa

Ontdek de wereld van het baggeren

Grachtwandeling

Bent u benieuwd naar de mooie opgeschoonde stadsgrachten en de vele functies die deze vervullen? Maak dan eens een wandeling langs de Zwolse grachten!

Wij hebben een mooie route voor u uitgestippeld. Loop langs de vele woonschepen en woonarken, de passantenhaven of spot de dieren die leven in en rondom de stadsgracht. Onderweg komt u langs een aantal mooie plekjes van Zwolle, zoals de Sassenpoort, kunt een kano huren, een rondvaart maken of lekker wat drinken op een terrasje met uitzicht op de gracht. Zo beleeft u Zwolle eens op een andere manier! Download de route van de grachtwandeling.Verhalenman laat je kennismaken met de gracht en de onderwaterwereld

Kom naar de kindermiddag van de expositie Bagger! op woensdag 15 augustus

Op de kindermiddag van de expositie Bagger! neemt de Zwolse Verhalenman Stan Fritschy je mee in de wereld van het baggeren. Als een echte baggeraar voert hij je mee in een spannend verhaal over de stadsgrachten en de onderwaterwereld. Waarom hebben we eigenlijk een gracht? Wat voor dieren leven er op en in het water? En wat kom je op de bodem tegen als je er zou gaan schatgraven? Mensen gebruiken de gracht jammer genoeg soms als vuilnisemmer. Dus je ziet sleutels, flesjes en fietsen. Maar dan opeens ook een echte motorfiets en zelfs een machinegeweer en bommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog!

Maar er is meer. Zo kan je zelf achter de knoppen van een baggermachine te zitten, het baggerspel spelen, een film over bombardementen in de Tweede Wereldoorlog bekijken, de kleurplaat inkleuren of de gevonden wapens bekijken. Of natuurlijk een bezoekje brengen aan de Zwolse Zomerkermis!

De kindermiddag van de expositie Bagger! vindt plaats op 15 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur in de Grote Kerk in Zwolle. De middag en de entree voor de expositie zijn gratis. Opgeven is niet nodig.

Dowload vier leuke kleurplaten uit de Bagger! expositie
download kleurplaten

prijsvraag

de winnaars

Winnaar week 30:
Meneer J. (Jeroen) Klein

Winnaar week 31:
Mevrouw C. (Carolien) Nijhuis

Winnaar week 32:
Mevrouw E. (Eilina) Meijer

Wil jij volgende week winnen?
Doe mee met de prijsvraag!